Siekiant geriau pritaikyti svetainės turinį bei informaciją apie mūsų paslaugas ir specialius pasiūlymus, šioje svetainėje naudojami slapukai (cookies), kuriuos Jūs galite bet kada išjungti, keisdami savo naršyklės nuostatas.

Naujienos

Tarptautiniame šefų konkurse „San Pellegrino Young Chef“ sublizgėjusios lietuvės patiekalą komisija prilygino meno kūriniui

Tarptautiniame jaunojo šefo konkurse, kuriame susirenka jaunieji virtuvės talentai iš viso pasaulio, mūsų šaliai atstovavo Jonita Šeščilaitė. Iki pergalės jai pritrūko visai nedaug, tačiau mergina nenusimena – ji įgijo daug patirties, o konkurso teisėjai negailėjo liaupsių jos patiekalui, įkvėptam skaudžios jos močiutės istorijos.

Skaityti daugiau ...

Rudens įkvėptos skonių variacijos profesionalams

Spalio 2 d. LVVKA kartu su partneriu „Balt-Hellin“ sukvietė į profesinio meistriškumo kursus. Kūrybine patirtimi dalinosi patyrę virtuvės meistrai, tarptautinių konkursų dalyviai ir prizininkai: Justinas Kapkovičius - pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup 2014“, Liuksemburge, sidabro ir bronzos medalių laimėtojas bei konditerė Dovilė Valentienė - pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup 2018“, Liuksemburge, bronzos medalių laimėtoja nacionalinių komandų rungtyje.

Skaityti daugiau ...

Rudens įkvėptos skonių variacijos!

Rugsėjo viduryje „Žalgirio“ arenos stilingame restorane „Sala“ Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais dalinosi patarimais ir rudens valgiaraščio idėjomis. Gamino patyrę virtuvės šefai: Jonita Šeščilaitė – konkurso „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas 2018“ I v. laimėtoja; Dovilė Valentienė - „Culinary World Cup 2018“ nacionalinių komandų rungties bronzos medalio laimėtoja; Vita Brūzgienė - Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokytoja, „Culinary World Cup 2018“ sūrio drožinėjimo kategorijoje aukso medalio laimėtoja; Jolanta Gervienė, restoranas „Sala“; Rokas Ragauskas, restoranas „4“; Erikas Janerikas – konkurso „Baltic Culinary Heritage“ II v. laimėtojas; Aida Matulevičiūtė, „HBH Vilnius“; Barintas Čepukaitis, baras-restoranas „PineWood Bar/Lounge“.

Skaityti daugiau ...

Wisdom of Thai Cuisine by Michelin Star Chef Chumpol Jangprai, Thailand's Iron Chef

2019 m. rugsėjo 8 d. Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija kartu su Tailando Karalystės ambasada kviečia į Tailando virtuvės meistriškumo kursus.
KURSŲ DĖSTYTOJAS: Tailando „Geležinis šefas“ Chumpol Jangprai - Tailando virtuvės „Michelin“ žvaigždutės restorano „R' HAAN“ Bankoke vadovas ir šefas. Tailando virtuvės ambasadorius yra puikiai žinomas Bankoko gastronomijos aplinkoje ir 2012-2018 metais buvo išrinktas Tailando „Geležiniu šefu“.

Skaityti daugiau ...

Baltijos šalių kulinarijos konkurse Lietuvos komanda užėmė antrą vietą

Rugsėjo 6-ąją, penktadienį, Rygoje vykusiame Baltijos šalių kulinarijos konkurse „Baltic Culinary Heritage 2019“ Lietuvos komanda, ringe praleidusi penkias valandas ir pagal specialiai varžyboms sukurtą meniu patiekusi tris patiekalus po 30 porcijų, užėmė antrą vietą bei laimėjo „Guest Choice“ apdovanojimą. Šefo Tomo Rimydžio vadovaujami lietuviai tarp Baltijos šalių išsiskyrė ne tik itin vieninga komanda, bet ir originaliu Baltijos šalių kulinarijos paveldo pristatymu per Lietuvos istorinę virtuvę, kurį parengė bendradarbiaudama su prof. Rimvydu Laužiku.

Skaityti daugiau ...

Meistriškumo kėlimo kursai „Kulinarijos Olimpiadai besiruošiant“

2019 m. birželio 9 d. „Gastro studijoje“ vyko meistriškumo kėlimo kursai „Kulinarijos Olimpiadai besiruošiant“.

Kursų dėstytojai - patyrę virtuvės meistrai Jaroslav Orševski ir Jevgenij Volkov - tarptautinių konkursų dalyviai ir prizininkai: pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“, Erfurte, ir pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup 2018“, Liuksemburge, bronzos medalių laimėtojai nacionalinių komandų rungtyje:ART meninis stalas ir karštoji virtuvė (trijų patiekalų valgiaraštis po 110 porcijų).

Skaityti daugiau ...

Lietuvos šefai pristatė šiltojo sezono valgiaraštį

Gegužės viduryje Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančiam šiltajam sezonui skirto valgiaraščio idėjas ir pasiūlymus. Viešbučio „Grand SPA Lietuva“ restorane patyrę virtuvės meistrai dalinosi smidrų gamybos variacijomis, pirmųjų uogų, pirmųjų grybų kūrybiniais pasiūlymais, stalo puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis pikantiškais skoniais.

Skaityti daugiau ...

Estų virtuvės meistras Dmitri Haljukovas - „CRU“ restorano šefas, knygos „My Kitchen My soul“ autorius

„CRU“ restorano šefas, knygos „My Kitchen. My soul“ autorius, tarptautinių čempionatų dalyvis ir prizininkas Dmitri Haljukovas į Vilnių atvyko vesti ypač gurmaniškų kursų.
Kiekvienam dalyviui buvo pristatomas pusgaminių ir gaminių gamybos procesas, suteikiama galimybė prisiliesti prie gurmaniškos virtuvės paslapčių, padegustuoti išskirtinių patiekalų bei gauti profesinio meistriškumo pažymėjimą.

Skaityti daugiau ...

SUSISIEKIME

LIETUVOS VYRIAUSIŲJŲ VIRĖJŲ IR KONDITERIŲ ASOCIACIJA

P. d. 2453, LT-09008 Vilnius
Mob. tel. +370 615 67405
El. paštas: vadybininke@lrvvk.lt arba info@lrvvk.lt

Log in

create an account