Pavasario prezentacija
Maloniai kviečiame į LVVKA pavasario prezentaciją, kuri vyks 2023 m. kovo 19 d. 12 val. viešbučio „Pajūrio Gabija“ restorane, Vytauto g. 40, Palangoje.
Organizuojame prezentacijas, kurių metu Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristato naujienas ir sezono valgiaraščio pasiūlymus. Asociacijos nariai dalinasi stalo puošybos idėjomis, patiekalų gamybos ir pateikimo variacijomis. Kiekvienąkart randame naujų, įdomių temų ir aktualijų, kurios svarbios šiuolaikinėje virtuvėje.
Maloniai kviečiame į LVVKA pavasario prezentaciją, kuri vyks 2023 m. kovo 19 d. 12 val. viešbučio „Pajūrio Gabija“ restorane, Vytauto g. 40, Palangoje.
Pasitinkant 700-ąjį sostinės jubiliejų ir menant metropolio gastronominę istoriją, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija virtuvės kūrėjams pristatė valdovų dvarų ir religijų formuotą vilnietišką daugiakultūrę virtuvę.
Virtuvės šefai kviečia pajusti prieš šimtus metų sostinėje sklandžiusią daugiakultūrio metropolio dvasią ir paskanauti vilnietiškų patiekalų su šiuolaikinėmis interpretacijomis
Šiais metais Kauno miestui suteiktas „Europos kultūros sostinės 2022“ vardas. Ta proga Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija virtuvės kūrėjus pakvietė atsigręžti į unikalią Kauno gastronomijos istoriją.
Tarpukario laikotarpiu Kaunas buvo žymiausias mokslo, architektūros, kultūros, švietimo centras. Kaunastiška miesto dvasia tvyrojo ir restoranuose: išskirtinis dėmesys maistui ir vaišių maratonai.
Pasitinkant vasarą, restoranų šefai siūlo maistą ruošti keraminėje lauko kepsninėje, kurioje kepamas maistas išsaugo savo maistines savybes, sultingumą, užtikrina tolygų kepimą.
Virtuvės šefai dalinsis idėjomis ir patarimais apie gamybos būdus, kviesdami patirti išskirtinio subtilumo dūmo skonį ir aromatą, pasimėgauti pikantiškais, sultingais patiekalais.
Atbundant gamtai, kalantis pirmiesiems pumpurams ir želmenų daigams virtuvės kūrėjai siūlo idėjų virtuvėje semtis iš gamtos.
Šis pavasaris mums visiems kitoks. Gyvenimas santūresnis, lėtesnis, bet nesustoja, teka.
Pasitinkant didžiąsias metų šventes, virtuvės meistrai kūrybinių idėjų, gardžių atradimų semiasi iš pasaulio restoranų, remiasi jų veiklos filosofija, eksperimentuoja, išbando, kviečia kartu dalintis ir mėgautis atrastais skoniais.
SUSISIEKIME
LIETUVOS VYRIAUSIŲJŲ VIRĖJŲ IR KONDITERIŲ ASOCIACIJA
P. d. 2453, LT-09008 Vilnius
Mob. tel. +370 615 67405
El. paštas: vadybininke@lrvvk.lt arba info@lrvvk.lt