Aldona Gečienė – gastronomijos primadona, kurianti kulinarinius stebuklus ir įspūdingus patiekalus
Aldonos kelias iki geriausių Lietuvos restoranų ir netgi Europos milijonierių namų virtuvių vadovės buvo ilgas ir nelengvas, bet nepaprastai įdomus.
Aldonos kelias iki geriausių Lietuvos restoranų ir netgi Europos milijonierių namų virtuvių vadovės buvo ilgas ir nelengvas, bet nepaprastai įdomus.
Rengiant šį numerį, mūsų veiksmus ir pasirinkimus jau antrą kartą per metus sukaustė karantinas.
2020 m. lapkričio 2 – 8 dienomis įvairiuose šalies miestuose vyko aštuntoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurią organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija (LVRA) bei Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA).
2020 m. lapkričio 2-8 dienomis vyks jau aštuntoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvers duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.
Įsigaliojus reikalavimui registruoti lankytojus, maitinimo įstaigos ir laisvalaikio bei pramogų paslaugų teikėjai turės registruoti savo klientų vardus, pavardes ir telefono numerius. Šie duomenys turės būti saugomi 21 dieną ir, gavus prašymą, pateikiami Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC).
Konditerijos meistriškumo kursų dėstytoja Dovilė Valentienė - viena talentingiausių ir kūrybingiausių jaunųjų konditerijos virtuozių, pasaulio kulinarijos Olimpiados „IKA Culinary Olympics 2020“ aukso medalio laimėtoja. Kursų metu pasisemsime kūrybinių idėjų, konditerijos žinių, susipažinsime su gamybos technikos įvairove, atskleisime skoninių savybių suderinamumo, spalvingumo svarbą.
Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo rugsėjo 18 d. viešojo maitinimo įstaigose – restoranuose, kavinėse, baruose bei kitose maistą tiekiančiose įstaigose, lankytojai galės nusiimti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones tais atvejais, kai prie stalo yra sėdima.
Atėjus rudeniui, gamtai gausiai dovanojant daržoves, vaisius, grybus, uogas, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, sutelkdama bendraminčius, sukvietė restoranų virtuvės meistrus, skonių kūrėjus į susitikimą „Mėgaukimės rudens gėrybėmis kartu“ kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“, apsuptoje žalumos ir vandens tvenkinių.
Maloniai kviečiame į susitikimą „Mėgaukimės rudens gėrybėmis kartu“, kuris vyks 2020 m. rugsėjo 6 d. 12 val. gamtos apsuptoje lauko terasoje, kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“, Karpynės g. 2, Gabšių km., Raseinių raj.
Viešojo maitinimo įstaigoms, išskyrus vaikų ugdymo įstaigas, leidžiama taikyti savitarnos principą ir lankytojams patiems įsidėti maisto, tačiau būtina laikytis saugaus atstumo, aprūpinti lankytojus apsaugos priemonėmis ir laikytis kitų prevencinių koronaviruso (COVID-19) plitimo reikalavimų.
SUSISIEKIME
LIETUVOS VYRIAUSIŲJŲ VIRĖJŲ IR KONDITERIŲ ASOCIACIJA
P. d. 2453, LT-09008 Vilnius
Mob. tel. +370 615 67405
El. paštas: vadybininke@lrvvk.lt arba info@lrvvk.lt